تبیین گام دوم انقلاب اسلامی _ سبک زندگی _ قسمت اول
بسم الله الرحمن الرحیم
#تبیین_گام_دوم_انقلاب_اسلامی
( سبک زندگی ) __١
از اغاز قرن بیستم تا به امروز ، طبق مشاهدات و مستندات ، بشریت در تکنولوژی پیشرفت های قابل توجهی داشته است.
به این ترتیب هر روز منتظر اختراع جدید و مدرنی از ابزار الات صنعتی هستیم تا به کمک بشر بیایند و انسان ها را از انواع کارهای سخت و حتی معمولی نجات دهند.
در کنار این قبیل تجهیزات ، وسایلی نیز به خدمت انسانهادر امده اند تا لحظات اضافی را با سرگرمی های متفاوت پر کنند،
پس این همه تلاش از طرف دانشمندان و نخبگان صرفا برای ارامش ادمی است .
حال باید بررسی کنیم ایا انسانهای دارای تکنولوژی مدرن، نسبت به گذشتگان چه میزان به ارامش جسمی و روحی رسیده اند.
طبق اسنادی که از برخی مجلات و کتب بدست امد ؛ از قرن بیستم تا کنون قریب ٢ میلیارد نفر دست به خودکشی زده اند و جوانان بیشترین امار را به خود اختصاص داده اند.
مصرف داروی های ارام بخش و خواب اور ، در جهان اماری تکان دهنده دارد.
بر اساس امار تلفات نظامی امریکا در میدان های جنگ جهانی دوم سیصد هزار نظامی بود ،ولی در همان مدت دو میلیون امریکایی بر اثر بیماری قلبی تلف شدند که نیمی از این رقم به سبب نگرانی بوده است.
جهان متمدن و انسان قرن فضا نیز با بیماری نگرانی دست به گریبانست.این بلای نوین و بیماری قرن ، دامنگیر بسیاری از ادمها شده و همه را به نابودی تهدید می کند.
توسعه ی نگرانی و دلهره که ره اورد زندگی خشک ماشینی و معلول تمدن مادی غرب است ، انچنان صاحبنظران را بیمناک ساخته است که ان را بزرگترین بیماری قرن نام نهاده اند
نگرانی یا ( ام الامراض) سرچشمه ی تمام یا اغلب بیماری های روحی و جسمی می باشد . سوهاضمه، زخم معده، زخم عثنی عشر، سرطان ، ناراحتی های قلبی ، بی خوابی ، سردرد ، ورم و درد مفاصل رماتیسم و حتی برخی از دانشمندان ، درد دندان و کرم خوردگی ان و یک سوم از امراض جلدی، ناشی از نگرانی و دل واپسی و هیجانات روحی می دانند.
هر چند نگرانی در شرایطی هم لازمه زندگی است چون در زندگی پدیده های برابر و متضاد وجود داشته و دارد ، مثل نیش و نوش ، زشت و زیبا ، روشنایی و تاریکی و.
پس ااضطراب و نگرانی تا حدی لازمه زندگی بشر است و فقدان ان به اصطلاح بی خیالی محض و بی غم بودن ، از نظر روانشناسی نوعی بیماری روانی بشمار می اید.
اما در این عصر ،موجبات نگرانی و دلهره در زندگی ، زیادتر از هر دوره و زمان دیگر به چشم می خورد .
وحشت و اضطراب از اینده مجهول و تاریک ، دلهره از موفقیت در تحصیل و عدم ان ، از شغل و پیشه و نحوه ی کار ، انتخاب همسر و زندگی مشترک و نحوه ی سلوک و زندگی خانوادگی ، وضع تحصیل و تربیت فرزندان و غیر ان .
با اینکه در این عصر دلهره در ذاتش نهفته است خواه ناخواه ، مبارزه با نیش ها ، زشتیها و تاریکی های زندگی از طریق صحیح و راه اصولی باید صورت گیرد تا زندگی سالم و سعادتمندانه هر فرد تضمین گردد.و ما باید این راه اساسی و نحوه غلبه و تسلط بر نگرانیها را بیاموزیم و انها را مهار کنیم و از روشنایی و زیبایی بهرمند گردیم.
در این قرن مدرنیته ، این فرهنگ پوچ غرب است که باید تغییر ماهیت دهد تا مردمانش به ارامش برسند.
امام هفتم شیعیان ع به هشام می فرماید، لقمان حکیم به فزندش گفت: دنیا دریای ژرفی است که انسان های زیادی در ان غرق شده اند، تقوا و پرهیزکاری کشتی توست ان کشتی که پر از ایمان است . بادبانهای ان ، توکل برخدا ، نگهبان و پاسدارش عقل و فکر ، راهنما و ناخدایش علم و تدبیر و سکان ان بردباری و تحمل است . که در برابر توفان و امواج سهمگین دریای زندگی خرد نمی گردد.(اصول کافی ج ١ ص ١٦)
راستی هم جز با چنین نیرویی نمی توان از ژرفای دریای پرتلاطم و پر خوف زندگی گذشت و از غرقاب نجات یافت.
بدونه ایمان ، تحمل و بردباری اراده محکم و توکل به قدرت و لطف
پروردگار جهان در مبارزه با زندگی ، نمی توان پیروز بود.
نگرانی بلای عالمگیر _ که روزانه هزاران نفر بر اثر ان دست به خودکشی می زنند ، نشان ورشکستگی تمدن مادی غرب و نمودار فقر اخلاقی و فضیلت در اجتماع امروز است .عقربه ای است نمودار نارسایی علوم و دانش مادی در پاسخگویی به نیازمندیهای بشر و بازگو کننده ی عجز و ناتوانی قوانین بشری در حل مشکلات و اداره ی اجتماعات و رهبری انسانها.
وگرنه چرا با پیشرفت علوم و تکنیک و فراهم شدن همه گونه وسایل رفاه و اسایش برای بشر و کامجویی و بهره گیری از همه پدیده ها ، به جای انکه انسانها را شادکامتر و سعادتمندتر کند ، فرسوده تر و بیمارتر کرده است.اسایش و ارامش سلب شده و جا به اضطراب و نگرانی داده است ، که گاهی این نگرانی ها با بن بست مواجه گشته و جنایاتی هولناک ، نظیر چند روزاخیر تهران و کازرون می افریند.
اینجاست که که نسل نگران و سرگشته به دنبال گمشده می گردد.
و چون انرا که تنها در سایه ایمان است نمی یابد، به الکل و افیون و قرص های مسکن پناه می برد یا سر انجام به دامن خودکشی یا دگر کشی پناهنده می شود.
چرا چنین شد؟؟
جواب روشن است علوم مادی تنها به جنبه ی جسمی و نیازهای مادی انسان توجه کرده ولی بخش عمده عرصه وجود انسان یعنی روح و نیازهای روانی و معنویی توجه نکرده و ان را نا دیده گرفته است . در نتیجه این همه اشفتگی ها و نگرانی ها و نابسامانی ها پدید اورده است.
ادامه دارد
درباره این سایت