بسم الله الرحمن الرحیم.
زنگ عبرت _بازشناسی گروه های تاریخی حکومت علوی
گروه اعتزالیون .
قسمت اول:
در زمان حکومت امام علی علیه السلام گروهی به نام اعتزالیون بودند که در ت و مسائل حاد اجتماعی زمان خود بی طرفی را پیش گرفتند . با علی علیه السلام بیعت نکردند و از این رو معتزله نامیده شدند . هرچند جنگی بپا نکردند اما در خانه خودشان نشستند ، نه با امام علی ع کمک کردند و نه با او جنگیدند . البته این هم نوعی مخالفت با ان حضرت بود . انها با یاری نکردن امام با او مخالفت کرده و موجب تضعیف روح و جسم امام شدند.
اسامی برخی از این گروه به استناد تاریخ طبری وفات ٣١٠ ق_سنی، بدین شرح است:
سعد بن ابی وقاص ، اسامةبن یزید، زیدبن ارقم ، عبدالله بن عمر ، زیدبن ثابت ، حسان بن ثابت، محمد بن مسلمه، نعمان بن بشیر، رافع بن خدیج، و
امیر مومنان علی علیه السلام در سال ٣٥ قمری و ان گاه که عبدالله بن عمر، سعد بن ابی وقاص ، محمد بن مسلمه ، حسان بن ثابت و اسامه بن یزید از بیعت با او سرباز زدند ، فرمود:
بیعت شما مردم با من بی مطالعه و ناگهانی نبود و کار من و شما یکسان نیست ، من شما را برای خدا می خواهم و شما مرا برای خود می خواهید .ای مردم برای اصلاح خودتان مرا یاری کنید به خدا سوگند که داد ستمدیده را از ظلم ستمگر بستانم و مهار ستمگر را بگیرم و به ابشخور حق وارد سازم ، گرچه تمایل نداشته باشند!(نهج البلاغه خطبه ١٣٦)
در ادامه می خوانید
بازخوانی زندگی نامه برخی از اشخاص این گروه.
درباره این سایت